WŁAŚCIWOŚCI TRUSKAWEK
Czy wiesz że ……
Truskawki mają niski indeks glikemiczny, regulują poziom cukru we krwi. Owoce zawierają: wapń, żelazo, magnes fosfor, potas, sód, cynk, witaminy: C, A, E oraz witaminy z grupy B. Dzięki zawartości witamin i minerałów korzystnie wpływają na pracę serca, obniżają cholesterol, mają również właściwości antywirusowe i bakteriobójcze. Wspomagają trawienie białek, prace nerek, redukują poziom lipidów we krwi oraz stres oksydacyjny. Zawarty w truskawkach kwas elagowy ma działanie antynowotworowe. Jest silnym antyoksydantem, chroni przed wolnymi rodnikami i przyczynia się do opóźnienia procesów starzenia się.
https://ecoame.pl/produkt/truskawka-bio-220g-a-to-dobre/
autor Bioone
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.